Reklamni kutak

Kutak preporuke

Na današnji dan

zet
Na zadovoljstvo ljubitelja biciklizma, kako je prethodno i najavljeno,  danas u ranim jutarnjim satima započela je realizacija pilot projekta  „Biciklom na autobus“.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u nazočnosti suradnika i voditeljice Podružnice ZET, Ljube Romčević - Žgele, tom je prilikom na terminalu Mihaljevac i demonstrirao postavljanje bicikla na za to predviđeni nosač.

ZET je, podsjetimo, u suradnji s Gradom Zagrebom, omogućio prijevoz bicikala od 1. ožujka do 1. studenoga na brdskim autobusnim linijama 102 Britanski trg - Mihaljevac, 103 Britanski trg -  Kraljevec  te na izvanrednoj liniji 140 Mihaljevac – Sljeme.

Svoje ljubimce na dva kotača, vlasnici mogu staviti na posebne nosače koji se nalaze na stražnjem kraju autobusa i na taj si način olakšati dio planiranog puta. Usluga je, uz kupnju uobičajene karte, potpuno besplatna, a na nosače je moguće istovremeno postaviti tri bicikla.

Važno je istaknuti kako se bicikli prevoze na vlastitu odgovornost, a biciklist je pritom dužan: korištenje usluge najaviti vozaču sam postaviti i skinuti bicikl koristiti prva vrata za ulazak u autobus izvijestiti vozača do koje će se stanice bicikl prevoziti potvrditi vozaču da je bicikl, nakon izlaska i uklonio.

Bicikl se na nosač smije staviti ili s njega ukloniti isključivo na za to predviđenim stajalištima, a osobe mlađe od 18 godina bicikl smiju postavljati samo u nazočnosti odrasle osobe.

Tijekom pilot projekta prikupljaju se dojmovi, potrebe i prijedlozi vezani uz uslugu, a nositelji projekta su Gradski uredi za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada te Gradski ured za prostorno uređenje.
 
(Tekst/Foto: ZET)

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.