Park medjunarodnog priznanja Hrvatske

Danas je Zagreb dobio još jedan park u samom centru grada - Park međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Park se nalazi na početku Bakačeve i Cesarčeve. Ploču je otkrio gradonačelnik Milan Bandić u društvu posebnog savjetnika ministra vanjskih i europskih poslova Filipom Vučkom te pritom rekao kako je ovo mali podsjetnik na trnovit put do samostalnosti naše države.

   
   

 

Europski trg

Nakon što je otkrio ploču s imenom novog parka, na stotinjak metara udaljenom trgu gradonačelnik je s veleposlanikom Europske komisije u RH Nj. E. Brankom Baričevićem otkrio ploču s imenom Europskog trga. Iako ovaj trg građani već duže vrijeme nazivaju Europski, od danas koristi kao službeni naziv.  Otkrivanje ploče s imenom Europskog trga gradonačelnik i gosti su obilježili 60 godina od potpisivanja Rimskog ugovora.

Europski trg

Tražilica

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.