Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

advent 19
U subotu 2. prosinca počinje program Advent u Zagrebu, program koji privlači sve više turista i koji je zaslužan da Zagreb nosi titulu najboljeg programa za Advet u Europi. Tako je nosioc titule za 2016.i 2017.g a vjerujemo da će i ove godine ponijeti ovu laskavu titulu. Svoj glas za Zagreb kao najbolju Adventsku destinaciju možedet dati na službeoj stranici European best destination.

 

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika  Grada Zagreba Milana Bandića, direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld i njihovih suradnika, u 17,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, uz prigodni program, bit će simbolično upaljena prva adventska svijeća na vijencu oko zdenca Manduševac.
 

Nakon paljenja svijeće, u 18 sati će biti otvorenje Ledeng parka na Trgu kralja Tomislava a već tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu ,čime i počinje službeno advent u Zagrebu, je u 19 ssati. Samo paljenje je predviđeno u 19:50.

 

 

 

Nakon Zrinjevca, u 21 sat na redu je otvorenje Božićne bajke na Trgu bana Jelačića.

Tražilica

Razno

Zrinjevački meteorološki stup

meteo stup1884. Adolf Holzer, vojni liječnik, je poklonio meteorloški stup koji se nalazi na sjevernoj strani parka, Herman Bolle je izradio nacrt za njegovo postavljanje a izrađen je od istarskog...
Opširnije...

Prvi dimnjačar u Zagrebu

U spisima nekadašnjeg isusovačkog samostana koji se nalazio na dnašnjem Trgu sv. Katarine, pronađen je Ugovor s prvim do sada poznatim dimnjačarem - Bartol Manichar. On je sa rektorom...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.