Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Uto Lis 16
Svjetski dan hrane

Prijava / Registracija

proizvodi hrvatskog sela

 

Proizvodi hrvatskog sela na novoj lokaciji – u Pučkom otvorenom učilištu
Sedamnaesti sajam Proizvodi hrvatskog sela održat će se od petka do nedjelje (16. do 18. ožujka) u Pučkom otvorenom učilištu (Ulica grada Vukovara 68, Zagreb).

Riječ je o sajmu koji se prethodnih godina održavao u Boćarskom domu, a na kojem sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda.

Ovogodišnji će sajam okupiti šezdesetak proizvođača. Zaljubljenicima u tradicijske prehrambene proizvode i pića predstavit će, među ostalim, vina, rakije, likere, maslinova i bućina ulja, med, sireve te suhomesnate proizvode.

U petak će se posjetitelji moći upoznati s tradicijskim proizvodima od turopoljske svinje. Turopoljska svinja jedna je od najstarijih europskih pasmina svinja te autohtona hrvatska pasmina, nastala u Turopolju tijekom ranoga srednjeg vijeka. Kako bi se proizvođače potaknulo na povećanje uzgoja, brigu i očuvanje turopoljske svinje, u tijeku je projekt „Valorizacija tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje“ koji financira Europska komisija.

Osim što promiču tradicijske proizvode, Proizvodi hrvatskog sela građanima omogućuju da dođu do domaćih visokokvalitetnih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.
Sajam je otvoren od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

 

(izvor:Proizvodi hrvatkog sela)

Tražilica

Razno

Pisaći pribor Penkala

proizvodi otvorna garniture(foto: Tvornica olovaka Zagreb Penkala)Tu malu stvarčicu je izumio svima poznat Eduard Slavoljub Penkala (20.4.1871.-5.2.1922.) u Zagrebu.. S tim izumom je napravio pravu revoluciju u svijetu...
Opširnije...

Žičara

zicara ivo eterovic 80e27. srpnja 1963.g u pogon je puštena žičara Sljeme. Dužina kojom je vozila je bila 4km a visinska razlika je bila 670 m. Vožnja je trajala23 min jer je brizna žičare bila 3m/s. Imala je 88...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.