Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Uto Lis 16
Svjetski dan hrane

Prijava / Registracija

U prostoru dječjeg edukativnog centra Mala sova na Vrbanima (Križanje Rudeške i Listopadske) u subotu 3. prosinca od 10:30 -12:00 održat će se besplatna kreativna radionica za djecu od 7-11 godina.
Opis radionice: 
Aurora borealis ("sjeverna zora") ime je dobila prema rimskoj božici zore Aurori i grčkom nazivu za sjeverni vjetar Boreas. Iako se najčešće pojavljuje tijekom rujna i listopada te ožujka i travnja, mi ćemo ju promatrati u prosincu. Čarobne boje ovog prirodnog fenomena uvest će nas u čaroliju blagdanskog ugođaja koji je pred nama. Nakon kratkog video zapisa, djeca će na papir pastelama prenijeti doživljaj čarobnog svjetla.
 
mala sova

 

Tražilica

Razno

Slika Nikole Zrinskog na Zrinjevcu

slika Nikole Zrinskog novaZagreb skriva mnoge zanimljivosti kraj kojih svaki dan prolazimo a da ih ne primjećujemo. Jedna od tih zanimljivosti je i slika Nikole Zrinskog na trgu koji nosi njegovo ime uz ulaz u ljekarnu. Pitamo prijatelje, sugrađane znaju li za ovu sliku - tek ih je par reklo da su ju vidjeli. Do nedugo...
Opširnije...

Slavoljub Penkala

slavoljub penkala Eduard Slavoljub Penkala ((Liptovský Mikuláš - Liptószentmiklós, tada Mađarska, danas Slovačka, 20. travnja 1871. - Zagreb, 5. veljače 1922.) je rođen u Mađarskoj ali će se pamtit kao veliki Zagrepčanin. Izumio je nalivpere i mehaničku olovku. Uz to...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.