• 1

  • 2

  • 3

  • 4

Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Predstava "Igra se nastavlja" - CeKaTe - 4.12

Nova predstava „Igra se nastavlja“ afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti štogod zaželi.
Ove godine obilježit će se 50 godina od smrti Grigora Viteza, začetnika suvremene hrvatske dječje poezije.  Kazalište Prijatelj predstava „Igra se nastavlja“ pokušat će pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kada se poezija sve manje i čita i piše Vitezovo djelo još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra.

Poezija i računala
Poezija ne pripada prošlosti i u vrijeme računalnih igrica još uvijek se može uspješno boriti za dječju naklonost. Koliko je pak ona važna u odgoju i obrazovanju djeteta i nije potrebno posebno objašnjavati.  Poezija je igra, ali i igrajuća spoznaja. Znanje, racionalno i emocionalno,  koje kroz nju dobijamo ostaje u nama cijeli život, lakše u nas „ulazi“ a teže se zaboravlja. U tom smislu predstava „Igra se nastavlja“ bit će važan doprinos i „osvježivač“  predškolskog i školskog približavanja poezije djeci.

Važnost igre
Također u predstavi se ističe važnost same IGRE za razvoj i odrastanje djeteta. Kao i kod drugih živih bića i kod ljudi igra je priprema za život, a u naše vrijeme ona je potpuno zanemarena. Roditelji se očajnički trude da u djecu tijekom djetinjstva „uliju“ što više „korisnih“ znanja, a veseli dječji smijeh svojstven igri sve se rijeđe čuje. Što je najgore, ono vrijeme koje je i predviđeno za igru pretvara se u samotničko buljenje u ekran.

Cijena ulaznice je 30 kuna. Kupac četiriju ulaznica petu dobija besplatno. Poslije predstave stiže Sveti Nikola s ekipom Dramskog studija CeKaTea! Natupa i VIS CeKaTea Mister Malo Morgen. Za djecu možete donijeti darove sat vremena prije predstave. Napišite na dar ime i prezime djeteta! Za ostalu djecu pripremili smo sitne darove Svetog Nikole,što je u sklopu cijene ulaznice!

Rezervacije: 01/3695 457 i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

igra lenta cekate

 

 

 

 

 

 

 

 

(tekst/foto: CeKaTe)

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.