Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Uto Lis 16
Svjetski dan hrane

Prijava / Registracija

HŽ Putnički prijevoz poziva sve mališane i njihove roditelje, bake, djedove, prijatelje, tete iz vrtića i učiteljice na veselo putovanje božićnim vlakom Tin-express.

Tijekom godina u božićnom vlaku djeca su se družila s Djedom Božićnjakom, sv. Nikolom, vilama i likovima iz crtanih filmova. Mališani koji su putovali vlakom tvrde ''da je brada Djeda Mraza prava, a da se umjesto sobova vozi vlakom jer ima toliko darova da mu ne stanu u saonice''.

Za vrijeme vožnje veselim i prigodno ukrašenim vlakom uz prigodne dječje božićne pjesme, Djed Božićnjak i sv. Nikola uveseljavaju djecu dijeleći im prigodne darove. Dječji božićni vlak vozi tijekom prosinca na području svih većih hrvatskih gradova - Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita, Vinkovaca, Varaždina, Karlovca, Pule, Čakovca i drugih.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u subotu 3. prosinca u 9.40 sati HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa sponzorima prvu vožnju Tin-expressa na relaciji Zagreb - Savski Marof - Zagreb poklanja djeci iz raznih udruga, domova i centara za napuštenu i nezbrinutu djecu te djeci s invaliditetom i poteškoćama u razvoju s područja Grada Zagreba.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita 6. prosinca bit će organizirana humanitarna vožnja za djecu iz udruga „Sindrom Down 21“, „Zvono“ i „Lastavica“. Vlak će prometovati na relaciji Split – Labin Dalmatinski – Split, a polazak iz splitskog kolodvora je u 10.00 sati. Tijekom vožnje božićnog vlaka djecu će uveseljavati sv. Nikola dijeleći im prigodne slatke pakete koje će osigurati Konzum.

HŽ Putnički prijevoz i ove godine za građanstvo vikendima organizira vožnje božićnog vlaka Tin-express. Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, prijevozne karte su u prodaji na blagajnama kolodvora, a u cijenu karte za djecu uključen je i prigodni dar.

Prijevozne karte bez mogućnosti rezervacije kupuju se na prodajnim mjestima kolodvora.

Na zagrebačkom području Tin-express će voziti vikendima od 3. do 25. prosinca u 9.40 i 11.28 sati na relaciji Zagreb GK – Savski Marof – Zagreb GK. Cijena karte za dijete iznosi 40 kuna, a za odrasle 30 kuna. Za više informacija o prodaji karata nazovite 01 3783 240 .

Pozivamo Vas da u prosincu postanete dio prekrasne božićne priče te da zajedno proslavimo 19. rođendan Tin-expressa u ovogodišnjem posebno oslikanom i ukrašenom vlaku. Dok Djed Božićnjak i njegovi pomagači pakiraju darove, ekipa HŽ Putničkog prijevoza oslikava vlak. Svi užurbano rade kako bi vam donijeli pravi božićni ugođaj.

Za dodatne informacije i prijave kontaktirajte nas na 060 333 44401 3782 583 .

Narudžbe za organizaciju prijevoza radnim danom za veće skupine, dječje vrtiće ili osnovne škole primaju se na e-mail .

Uz predočenje karte za dječji božićni vlak Tin –express  putnici u prosincu ostvaruju 10% popusta na cijene ulaznica za izložbu maketa željeznice Backo mini express u Gundulićevoj 4 u Zagrebu.

Posjetitelji izložbe imaju priliku vidjeti najveću maketu željeznice u jugoistočnoj Europi na više od 1000 m pruge s 100 kompozicija vlakova, 300 prometnica, 2500 detalja iz stvarnog života, uz posebne blagdanske zvučne i vizualne dekoracije. U povodu blagdana na tračnicama će voziti i posebni božićni vlakovi.

Više informacija možete pronaći na www.backo.hr.

Tin expres

(tekst/foto: HŽ)

Tražilica

Razno

Zlatna bula

Zlatna bula Bele IVDokument , odnosno povelja koja je napisana davne 1242.g Tada je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. dao povlastice naselju Gradec na brdu Grič u znak zahvalnosti kaj su mu pomogli u bijegu prema moru od Tatara i tako mu pomogli da preživi. Zagreb je kao neutvrđen grad stradao te je bio skroz...
Opširnije...

Hotel Esplanade

esplanade 1  22. travnja 1925.g otvoren jedan od najluksuznijih hotela u Zagrebu - hotel Esplanade Hotel se nalazi uz Glavni kolodvor i sagrađen je za putnike slavnog vlaka Orient Expres koji je prometovao od Pariza do Istambula. Izgrađen je za 22 mj a arhitekt je bio Dionis Sunko iako je preradio...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.