Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

FB humanitarci Zagreb Uskrs na dar2

Članovi humanitarne udruge "FB humanitarci Zagreb" su pokrenuli novu akciju za pomoć potrebitima i siromašnima da koliko toliko dostojanstveno proslave jedan od najvećih kršćanskih blagdana - Uskrs.

Danas je situacija takva da je na žalost sve više onih obitelji koji si mogu priuštiti komad šunke ili koji komad kolača. Donirajte prema vlastitim željama i mogućnostima a skupljaju: suhomesnate proizvode, tvrde sireve, sirne i čokoladne namaze, kis.krastavce, majonezu, kečap, hren, senf, pince, konz. voće, pudinge, kave, kakao, čokoladu za kuhanje, mak, orahe, lješnjake, šečer u prahu, grožđice, rum, slatko vrhnje, prašak za šlag, boje za jaja , naljepnice i drugo.

Priključite se i pomogite našim sugrađanima na sljedeće načine:

- vama najbližeg kioska Tiska tako da naznačite:  "FBH Zagreb", Rebar 2A, 10000 Zgb ; Šifra: 900690 ZG – KOZJAK , Kozjak 2, 10000 Zagreb (ako ste poslali Tisak paket  javite se  Nana Schaps inbox kako bi ga znala podići)
- ostaviti na sabirnom mjestu udruge u Dubravi: Caffe bar Gloss, IV.Poljanice 4
- darovne kartice i vrlo male donacije možete ostaviti i u Caffe bar Krolo, Radićeva 7
- ili osobno na adresu udruge Lašćinska 114 (otvoreno od 17 do 19 pon., četvrtak i subota), 10000 Zagreb (ostaviti od koga je kako bi znali zahvaliti)


Prikupljanje pomoći traje do 9. travnja.

FB humanitarci Zagreb Uskrs na dar

Tko su FB humanitarci Zagreb

Osnovna misija udruge je pomoć ljudima koji su slabijeg imovinskog statusa, samohranim majkama s djecom, osobama s invaliditetom, starijim osobama, onima koji se trude naći posao a ne nalaze ga.

   

Starijim osobama 65+ godina bez adekvatne financijske, medicinske i socijalne skrbi.
    Invalidima rada, invalidima s cerebralnom paralizom i drugim invalidima bez adekvatne financijske, medicinske ili socijalne skrbi.
    Samohranim roditeljima bez adekvatne financijske, medicinske i socijalne skrbi.
    Većim obiteljima s malodobnom djecom u kojima jedan ili oba roditelja nisu zaposlena.
    Teško bolesnim osobama.


Akcija za prikupljanje pomoći preko grupe Facebook humanitaraca se pokreće nakon odlaska voditelja "na teren", u dom potrebite obitelji, nakon razgovora s obitelji i eventualnim uvidom u određenu dokumentaciju, kao što su razna riješenja gradskih ureda i mogućom lječničkom dokumentacijom, a nakon što voditelji procjene samu situaciju. Pomoć je jednokratna, što znači da se za istu obitelj ne pokreće dva puta akcija, a sastoji se u hrani i higijenskim potrepštinama, odjeći i obući, darovnim karticama većih prehrambenih lanaca, te po mogućnosti u namještaju i bijeloj tehnici.

Novčane donacije se mogu uplaćivati na račun udruge, te svatko tko pošalje pismeni zahtjev, dobiti će na uvid stanje na računu udruge ako za to ima opravdani razlog.
Princip rada je prikupljati isključivo nepokvarive kućne potrepštine kao što su trajno mlijeko, paštete, konzervirana trajna hrana, mesni naresci, vegeta, sokovi, riža, grah, marmelada, brašno, šećer, ulje, krumpir, luk, keksi, bomboni za klince, tjestenina, rajčica u konzervama ili pelati, trajne salame i sl. , zatim toaletni papir, kalodonti, šamponi i sapuni, prašak za rublje, omekšivač i ostala drogerija. Ukratko, sve što je potrebno jednom domaćinstvu za preživljavanje.

Info i kontakti:
web: http://www.fbhumanitarci-zagreb.hr/hr/
Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/160598224146608/

 

Tražilica

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.