Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

mgz
U povodu Dana Grada Zagreba, Muzej grada Zagreba i Facebook grupa Zakaj volim Zagreb pripremili su izložbu fotografija Zakaj volim Zagreb.


Zakaj volim Zagreb najbrojnija je i najaktivnija grupa na društvenim mrežama, koja fotografijama bilježi puls grada Zagreba. Grupa djeluje od 1. siječnja 2010. godine i trenutno broji više od 53.000 članova iz cijelog svijeta. Na svojoj Facebook stranici grupa promovira kulturu, povijest, tradiciju i zanimljivosti Zagreba, inzistirajući na pozitivnim temama i motivima zbog kojih se Zagreb voli. Stoga su u grupu dobrodošli svi koji vole i žive Zagreb – kao i njegovu kulturu, tradiciju i povijest – bez obzira odakle su ili gdje žive. Među članovima grupe nalaze se i poznati glazbenici, sportaši, kulturni djelatnici, političari ...

Uz izvrsne fotografije na stranicama Facebooka, kroz komentare članova mogu se saznati brojne zanimljivosti o Zagrebu, pa stranica ima i edukativan karakter. Zbog svega toga je i suradnja Muzeja grada Zagreba s Facebook grupom Zakaj volim Zagreb potpuno logična. Naime, muzeji kao baštinske ustanove prenose korisnicima znanje o toj baštini kroz različite vidove svog djelovanja: od raznih edukativnih i promotivnih akcija, preko tiskanih i elektroničkih izdanja, pa do izložbi. Tako je i Muzej grada Zagreba od svoga osnutka prije 110 godina usmjeren na čuvanje i prezentaciju baštine našega grada, trudeći se što kvalitetnije u svoje djelovanje uključiti i lokalnu zajednicu. Cilj tog djelovanja je podizanje razine znanja i svijesti o važnosti baštine, ali i percepcije aktualnog trenutka koji živimo, a sve u svrhu kreiranja identiteta društvene zajednice u kojoj Muzej djeluje.

I ova izložba rezultat je takve politike Muzeja kojom želimo korisnicima ukazati na to da je Muzej prostor namijenjen njima – i to ne kao konzumentima ponuđenih sadržaja, već da je on mjesto u kojem njihove ideje, emocije, doživljaji i saznanja mogu postati kreativan muzejski proizvod. S druge strane, taj se proizvod tako prezentira i sve većem broju onih koji Zagreb posjećuju poslovno, turistički ili s nekom drugom pobudom, te će i oni, kroz 60 odabranih fotografija, moći vidjeti i doživjeti s kojim entuzijazmom i ljubavlju autori promatraju i bilježe današnjicu Zagreba.

Bez obzira na izvrsnu suradnju Facebook grupe Zakaj volim Zagreb i Muzeja grada Zagreba, izložbu je bilo moguće realizirati samo uz svesrdnu susretljivost još jednoga zainteresiranog čimbenika – Grada Zagreba.

Vesna Leiner, Ivan Brnčić

Izložba će biti otvorena do 2. srpnja a može se razgledati u radno vrijeme muzeja:
Utorak, srijeda, četvrtak i petak 10 - 18
Subota: 11 - 19
Nedjelja: 10 - 14

Muzej je zatvoren ponedjeljkom, blagdanima i državnim praznicima.

Ulaz za izložbu se ne naplaćuje

Tražilica

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.