Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

ADRESA:

Trg Mažuranića 14, 10 000 Zagreb

 

TELEFON:

+385 (0)1 4826 220

 

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

RADNO VRIJEME:

utorak - četvrtak: 10 - 18 h
petak - nedjelja: 10 - 13 h
Ponedjeljkom i praznicima zatvoreno.

 

CIJENA ULAZNICA:

Odrasli: 15 kuna
Djeca, učenici, studenti: 10 kuna
Skupni posjet (najmanje 15 osoba): popust 30%
Umirovljenici i hrvatski branitelji: besplatan ulaz

 

 

1919.godine osniva se Etnografski muzej, koji je spojio postojeće etnografske zbirke čuvane u Narodnom muzeju i zbirku tekstila Salamona Bergera.

U sklopu stalnog postava izložene su nošnje Hrvatske koje su podjeljene u tri etnografske zone: panonsku, dinarsku i jadransku. Uz zbirku Narodne nošnje Hrvatske, u muzeju se nalazi i odjel izvaneuropskih kultura gdje su izloženi predmeti tradicijskih kultura naroda Afrike, azije, Latinske Ametike, Australije i Oceanije.

Tražilica

Razno

Prvi zagrebački film

brckoPrvi film u Zagrebu je prikazan 1896.g u zgradi Kola na Mažurancu.- 1917.g u kinu "Metropol" (poslije kino "Capitol" a kasnije kino "Zagreb") se prvi put prikazao prvi hrvatski film "Brcko u...
Opširnije...

Mirogojska nesreća

mirogojska nesreca31. listopada 1954.dogodila se jedna od najvećih i najstrašnijih tramvajskih nesreća u svijetu. Tramvaj na liniji br 13 tip vozila M 24 garažnog broja 21, koji je vozio s Mirogoja...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.