Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Muzej grada Zagreba

ADRESA:

Opatička 20, 10 000 Zagreb

 

TELEFON:

01 485 1361

 

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

RADNO VRIJEME:

utorak – petak 10:00 – 18:00 h

subota 11:00 – 19:00 h

nedjelja 10:00 – 14:00 h

 

CIJENA ULAZNICA:

odrasli 30 kn

djeca 20 kn ( ispod 7 g. besplatno)

 

 

Muzejska građa pohranjena je u 20 zbirki koje daju uvid u prošlost i sadašnjost grada zagreba. Unutar muzeja održava se i manifestacija „Žive slike“ svake godine posljednjeg pokladnog vikenda.

 

U muzeju se čuvaju brojne vrijednosti i zanimljivosti vezane za grad ali i hrvatsku. Tako tu možete vidjeti originalni prvi kameni prikaz grba grada Zagreba koji se nalazio na zapadnoj strani Markove crkve a danas je tamo postavljena kopija, originalan crtani prijedlog grba Grada Zagreba autora Branka Šenoe (sina književnika Augusta Šenoe), originalan proglas za ukinuće kmetstva bana Jelačića, možete čuti prve riječi i glas prve zagrebačke spikerice Božene Begović kod prvog emitiranja Radia Zagreb. I još mnoštvo toga pa svakako preporučamo odlazak u muzej grada kako bi vidjeli dio prošlosti našeg grada.

 

Muzej grada Zagreba 5

U muzeju je vidljiv popis "zagrebačkih vještica" i njihove sudbine u vrijeme kada se u Europi provodila inkvizicija tj progon vještica. 

U ovom se muzeju čuva i originalan Gradonačelnički lanac djelo Hermana Bollea.

Muzej grada Zagreba 6

 

Još jedna zanimljivost muzeja je i jedini filmski zlatni kipić Oscar koji je došao 1964.g u Zagreb (i Hrvatsku) zahvaljujući Dušanu Vukotiću koji je dobio ovu prestižnu filmsku nagradu za animirani film "Surogat". To je bio prvi Oscar za animirani film izvan područja amerike.

Muzej grada Zagreba 7

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.