• 1

  • 2

  • 3

  • 4

Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Kvart je izraz kojim se označava dio područja nekog grada. Pod time se može podrazumijevati specifično gradsko naselje, posebna lokacija ili jednostavno područje grada koje se odlikuje nekom specifičnošću. Tako se kvartovi mogu označavati prema socio-ekonomskom položaju (bogataški, elitni, radnički ili sirotinjski) ili etničkom, religijskom ili nekom drugom karakteristikom većine njegovih stanovnika, odnosno namjenom u koju služi većina građevinskih objekata (stambeni, trgovački, industrijski kvartovi). Kvartovi mogu biti i formalno organizirani u posebne upravne jedinice ovisno o veličini i zakonodavstvu pojedine države

Ovdje je popis zagrebačkih kvartova i naselja. Nisu poredani po veličini ili važnosti.
Ukoliko nema nekog kvarta na popisu a mislite da bi trebao biti, javite nam na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.