Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Sri Lis 17
Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Prijava / Registracija

BOTINEC je najjužnije naselje u Novom Zagrebu, između željezničke pruge Zgareb-Karlovac i južne cestovne obilaznice , odnosno između ceste za Brezovicu i stare ceste za Sisak.

Selo Botinec spominje se u XV.stoljeću, a ucrtano je i na Glavačevoj karti Hrvatske (XVII.) 1802.godine selo je pripadalo staroj župi u Zapruđu. Sve do poplave 1964. godine Botinec čine isključivo obiteljske kuće. Naselje društvenih stambenih zgrada montažnog tipa podizano je od 1965.godine za žrtve poplave istodobno s izgradnjom i uređenjem infrastrukture. Priključuje se sastavu grada Zagreba poslije 1981. godine.

Tražilica

Razno

AGM

agmAGM je utemeljen 1967. godine kao Centar za kulturnu djelatnost s nakanom da se bavi prvenstveno glazbeno-scenskim djelatnostima. Danas mu je temeljna nakladnička djelatnost. Godine 1987. CKD...
Opširnije...

Počasni građanin Grada Zagreba

Počasnim građaninom Grada Zagreba može se proglasiti osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, povijesnih događaja i tradicija hrvatskog naroda, položaja i...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.