Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Bukovac

BUKOVAC je predio u sjevernom dijelu grada na uzvišenju između Remeta i šume Maksimir. Spominje se još u XIII. stoljeću kao kaptolski posjed na kojem su se nalazili vinogradi. Dijeli se na Gornji i Donji Bukovac. Ima oblik trokuta, a okosnicu čine Bukovačka cesta na zapadu te ulica Bukovac gornji na sjeveru. Uz potonju ulicu se od raskrižja s Bukovačkom cestom na zapadu do Svetošimunske ceste na istoku prostire Gornji Bukovac. U zapadnom se dijelu, približno od raskrižja Bukovačke ceste s Jurjom vesi prema sjeveru, nalazi Donji Bukovac.

Nekadašnje selo poznato kao vinogradski predio najviše se popunjavalo novoizgrađenim obiteljskim kućama 1970-tih godina. Uz starosjedioce, najveći broj stanovnika je iz okolice Imotskog, Livna i Tomislavgrada. Osnovna škola Bukovac osnovana je 1967. godine, a postoje još dječji vrtić i ambulanta.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.