Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

BUKOVAC je predio u sjevernom dijelu grada na uzvišenju između Remeta i šume Maksimir. Spominje se još u XIII. stoljeću kao kaptolski posjed na kojem su se nalazili vinogradi. Dijeli se na Gornji i Donji Bukovac. Ima oblik trokuta, a okosnicu čine Bukovačka cesta na zapadu te ulica Bukovac gornji na sjeveru. Uz potonju ulicu se od raskrižja s Bukovačkom cestom na zapadu do Svetošimunske ceste na istoku prostire Gornji Bukovac. U zapadnom se dijelu, približno od raskrižja Bukovačke ceste s Jurjom vesi prema sjeveru, nalazi Donji Bukovac.

Nekadašnje selo poznato kao vinogradski predio najviše se popunjavalo novoizgrađenim obiteljskim kućama 1970-tih godina. Uz starosjedioce, najveći broj stanovnika je iz okolice Imotskog, Livna i Tomislavgrada. Osnovna škola Bukovac osnovana je 1967. godine, a postoje još dječji vrtić i ambulanta.

Tražilica

Razno

Zagrebačka Sinagoga

sinagoga Zagrebačka Sinagoga u Praškoj, 1867.1867.g je posvećena i puštena u djelovanje Sinagoga u Ul Marije Valerije, danas je to Praška ulica. Arhitekt je bio Franjo Klein...
Opširnije...

Smrt služavke u Deželićevoj

smrt peracice dezeliceva hitna pomocU Deželićevoj na broju 23, 13. listopada 1909.g s druogog kata je pala služavka Katarina Heidrich dok je prala prozore i teško se ozlijedila. U tom su trenutku prolazili Gjuro Deželić i...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.