Na današnji dan

Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

CVJETNO NASELJE je naselje organizirano kao samostalna gradska jedinica, smješteno sjeverno od savskog nasipa između Slavonske avenije na sjeveru i Prisavlja na jugu te Cvjetne ceste na zapadu i Marohnićeve ulice na istoku. Sagrađeno je prema nacrtima Vlade Antolića. Naselje ujednačenih površina parcela sastavljeno je od četriju stambenih ulica međusobno spojenih pješačkom stazom (alejom) s obostranim zelenilom.

Pod nazivom Cvjetno naselje često se podrazumjeva i šire područje koje se na zapad prostire do Savske ceste, a prema jugu do Save. Ondje se nalaze Vjesnikov neboder, Studentski dom, Boćarski dom i sportska dvorana poduzeća Zrinjevac. U Boćarskom se domu svake godine održava Međunarodna vrtna izložba Floraart koja nastavlja tradiciju nekadašnjeg gornjogradskog Sajma cvijeća. Osnovna škola Cvjetno naselje izgrađena je 1962. godine.

Tražilica

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.