Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

Cvjetno naselje

CVJETNO NASELJE je naselje organizirano kao samostalna gradska jedinica, smješteno sjeverno od savskog nasipa između Slavonske avenije na sjeveru i Prisavlja na jugu te Cvjetne ceste na zapadu i Marohnićeve ulice na istoku. Sagrađeno je prema nacrtima Vlade Antolića. Naselje ujednačenih površina parcela sastavljeno je od četriju stambenih ulica međusobno spojenih pješačkom stazom (alejom) s obostranim zelenilom.

Pod nazivom Cvjetno naselje često se podrazumjeva i šire područje koje se na zapad prostire do Savske ceste, a prema jugu do Save. Ondje se nalaze Vjesnikov neboder, Studentski dom, Boćarski dom i sportska dvorana poduzeća Zrinjevac. U Boćarskom se domu svake godine održava Međunarodna vrtna izložba Floraart koja nastavlja tradiciju nekadašnjeg gornjogradskog Sajma cvijeća. Osnovna škola Cvjetno naselje izgrađena je 1962. godine.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.