Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Granešina je predio u sjeveroistočnom dijelu grada između Dankovca na sjeveru, miroševačkoga groblja na zapadu, Klake na jugu te Oporovca na istoku. Nalazi se na povišenom terenu između Trnave i Čučerja. U obliku villa Cranisapula javlja se 1266.godine, a pod današnjim nazivom spominje se od XVI.stoljeća.

 

Iznad raskrižja, na posljednjem obronku Medvednice nalazi se monumentalna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije sa zvonikom na pročelju.  Crkva je izgrađena prema projektu Hermana Bollea iz 1887.godine.

 

Osnovna škola Granešina osnovana je 1895. godine.

 

Predjelu pripada i sjevernije smješten Grad mladih, osnovan 1951. pod nazivom Pionirski grad, namjenjen organiziranom slobodnom vremenu i odmoru za djecu i mladež.

Tražilica

Razno

Elsa Fluid

violity(foto:violity.com) Elsa - Fluid je lijek koji je osmislio ljekarnik Eugen Viktor Feller. On je 9. veljače 1902.g registrirao taj lijek pod imenom ELSA-FLUID a ime je dao po svojoj majci...
Opširnije...

Dolac

dolac 1 U gradskoj četvrti Gornji grad - Medveščak, svega nekoliko metara od Trga bana Jelačića nalazi se najveća i najpoznatija tržnica - tržnica Dolac. Za njenu gradnju...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.