Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

LUČKO je naselje jugozapadno od zagreba, na staroj cesti Zagreb - Karlovac, u neposrednoj blizini istoimenog autocestovnog čvorišta. u 2001.g. brojilo je 2841 stanovnika. Samim svojim imenom Lučko svjedoči o  luci. Lučko, prijelaz preko Save, bio je u funkciji još u XVIII.st.  Oko prava na ubiranje prijevoznine sporili su se Kaptol i Gradec, dok hrvatski sabor 1748.g. nije presudio u koris Kaptola. Godine 1334. u kaptolskom statutu spominje se nekoliko posjeda pod imenom Lonka (Luka), a selo pod imenom Lučko ucrtano je na zemljovidnoj karti zagrebačke biskupije 1822. godine.  Godine 1865. Lučko je imalo 13 kuća i 121 stanovnika. Ruralno naselje zahvaćeno je ubrzanom urbanizacijom od 1950tih. Osnovna škola postoji od 1858. godine Aerodrom u Lučkom izgradila je njemačka vojska tijekom Drugog svjetskog rata, a 1947. na njega je premješten civilni zračni promet sa zagrebačkog aerodroma Borongaj.  1959. godine aerodrom je predan na korištenje Aero klubu Zagreb, a zračni promet preseljen je u zračnu luku Pleso.

Tražilica

Razno

Gradska plinara Zagreb

24 GPZ LogotipGradska plinara je počela s radom 31. listopada 1863.g na uglu Gundulićeve i Hebrangove ulice. Prvi pogoni su koristili postupak suhe destilacije iz drveta. na tom mjestu je plinara bila sve do...
Opširnije...

Smogovci - navijači

Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.