Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

LJUBLJANICA, nekadašnje prigradsko selo, jedno je od manjih u bližoj gradskoj okolici. U izdatku gradskog suca za objed priređen vijeću uglednika iz 1572. spominje se spor između gradskih kmetova iz Ljubljanice i kaptolskih kmetova iz jaruna. Ljubljanica se spominje i u gradskom urbaru iz 1615. Nije se razvila u veće naselje.  Danas nema tragova nekadašnjeg naselja, a kontinuitet je očuvan jedino u imenu jedne ulice na Trešnjevci, u blizini tramvajskog okretišta i remize, osnovne škole, a jedno vrijeme i mjesne zajednice.

Tražilica

Razno

Zvjezdarnica

 1903. svečano otvorena Zvjezdarnica u Popovom tornju, Opatička 22. Njezin prvi upravitelj je bio Oton Kučera - profesor, prirodoslovac, fizičar, astronom.

Elsa Fluid

violity(foto:violity.com) Elsa - Fluid je lijek koji je osmislio ljekarnik Eugen Viktor Feller. On je 9. veljače 1902.g registrirao taj lijek pod imenom ELSA-FLUID a ime je dao po svojoj majci...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.