Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Sri Lis 17
Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Prijava / Registracija

TRAVNO je  novozagrebačko naselje smješteno južno od naselja Utrine te sjeverno od Dugava. Zapadnu granicu čini Ulica Savezne Republike Njemačke, a istočnu Sarajevska cesta. Taje je prostor prvotno bio veliko obradivo polje (krumpira, kukuruza), a prema topografskim kartama iz 1930. zvao se Krčevine. taj naziv gubi se početkom 1970ih kada Grad planira izgradnju novih naselja na tom prostoru. Izgradnja naselja završava polovicom 1970ih. U Travnu se nalazi najveća zgrada u hrvatskoj, popularno nazvana mamutica. U naselju se nalaze Međunarodni centar za usluge u kulturi, Osnovna škola Gustav krklec (1977.), društveni dom, dječji vrtić, knjižnica, pošta, banka i park. Istočno od naselja nalzi se vojarna Croatia.

Tražilica

Razno

Poplunar

p1040965a.jpgMultithumb found errors on this page:There was a problem loading image http://zagrebancija.blog.hr/slike/m/p1040965a.jpgThere was a problem loading image...
Opširnije...

Prva javna električna rasvjeta

Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.