Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

TRNAVA je predio u istočnom dijelu grada između Branimirove ulice na sjeveru, Vukomerca na zapadu, Resničkog gaja na jugu i Čilinca na istoku. Spominje se u XIII. st. kao kaptolski posjed. Neko vrijeme Trnava je nazivana Naselje vrtlara, a današnje ime dobila je 1952. po istoimenom potoku koji nadsvođen protječe njezinim istočnim rubom.  Na potoku su nekada bili mnogobrojni mlinovi, čiji je prihod pripadao kanonicima. Glavne ulice su Resnički put i Trnava I., dok velik broj ostalih ulica  u nazivu ima brojčanu oznaku ili nastavke put i odvojak. To svjedoči o stihijskoj izgradnji predjela početkom 1960ih, što se u južnom dijelu Trnave ponavlja i nakon 1990. godine.

Tražilica

Razno

Zvjezdarnica

 1903. svečano otvorena Zvjezdarnica u Popovom tornju, Opatička 22. Njezin prvi upravitelj je bio Oton Kučera - profesor, prirodoslovac, fizičar, astronom.

Univerzijada 1987.

univerzijada 87 8. srpnja 1987.g svečano otvorena Ljetna univerzijada - međunarodne studentske sportske igre. Nastupilo je više od 6400 sportaša iz 122. države svijeta. Samu ceremoniju...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.