Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Stambeno naselje u jugoistočnom djelu Novog Zagreba izmeđz Travnog(Vatikanske ulice) i naselja Hrelić na jugu. Zapadnu mu stranicu činu Ulica Savezne Republike NJemačke , a istočnu Sarajevska cesta.
Najvećim djelom izgrađeno 1975. i 1980., naselje je karakteristično po stambenim blokovima razmještenim oko kružno položene Ulice sv. Mateja.
U projektiranju naselja sudjelovali su arhitekti Tomislav Odak, Ivan Čižmek, Đorđe Romić i Stjepan Tečija. Zbog proširene individualne gradnje u naselju Hrelić na jugoistoku naselja granica između tih dvaju naselja nije jasno izražena. Osnovna škola, osnovana 1980.g a zbog prevelikog broja učenika podijeljena je 1991.g na dvije škole (Fran Galović i I.OŠ Dugave). Od 1995.g u funkciji je župna crkva sv. Mateja čija je izgradnja počela 1992.g (arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina). U naselju se nalazi i dječji vrtić, ambulanta te poslovno-trgovački centar Oktogon.

Tražilica

Razno

Lanac u Kamenitoj ulici

Kamenita 41Znate li što rođeni Irac, porijeklom Francuz, austrijski maršal a britanski general Laval Nugent ima veze sa Zagrebom bez korištenja tražilice? Vrlo vjerojatno bi tek pojedinac...
Opširnije...

Film "Tko pjeva zlo ne misli"

Tko-pjeva-zlo-ne-misli-5  Ovaj je film proglašen jednim od najboljih hrvatskih filmova.Snimljen je 1970. godine i prikazuje život obitelji Šafranek u Zagrebu 30ih godina. Vesele...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.