Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Kršnjavoga 2, Zagreb

Web adresa: www.os-ikrsnjavi-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1948 godine kao XXIII. sedmogodišnja škola i smještena je u zgradu koja je podignuta na inicijativu Izidora Kršnjavog, a u dijelu u kojem se danas nalazi Muzej Mimara. 1952 godine Dragutin Pazman, tadašnji direktor, pokrenuo je tečajve stranih jezika, što će obilježiti ovu školu sve do danas.Od 1969 godine u školi se uče klasični jezici. Preuređenjem zgrade u Muzej Mimara škola je izgubila veliki dio svog prostora što je dovelo do većih zahvata adaptacije čime je danas omogućeno da se nastava provodi samo u jutarnjim satima. 2004. godine otvaraju se i bolnički razredni odjeli u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Danas studenti mnogih fakulteta provode ovdje ogledne sate i vježbe. Učenici su se iskazali na području francuskog jezika i klasičnih jezika.

Školu su završili : Marin Rejkuba (znanstvenik u NASA-i), Marko Arelić (lingvist), Tomo Šokota (nogometaš), Anja i Filip Šovagović (glumci), Karina Sladović (slikarica) i mnogi drugi.

Tražilica

Razno

Sv. Juraj kod Kamenitih vrata

Kamenita sv juraj(Sv. juraj kod Kamenitih vrata, Ivan Brnčić)Kip je postavljen 15.11. 1994.g na Trgu Braće Hrvatskog Zmaja. Taj je kip 1938.g kupio Želimir Mažuranić (unuk bana Ivana Mažuranića i brat Ivane...
Opširnije...

Gradska plinara Zagreb

24 GPZ LogotipGradska plinara je počela s radom 31. listopada 1863.g na uglu Gundulićeve i Hebrangove ulice. Prvi pogoni su koristili postupak suhe destilacije iz drveta. na tom mjestu je plinara bila sve do...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.