Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Ivana Gundulića

Adresa: Gundulićeva 23a, Zagreb

Web adresa: www.os-igundulica-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Početkom šezdesetih godina počela se graditi za ono doba jedna od namodernijih zgrada namjenjenih osnovnome školstvu. Škola je osposobljena za kabinetsku nastavu koja je tada bila pedagoška novost. Svečano je otvorena 1961 godine. Prva je škola u hrvatskoj koja je uvela cjelodnevni boravak za učenike od 1. do 4. Razreda. Od 1996.godine u ovoj školi obrazuju se djeca mađarske nacionalnosti po dvojezičnom programu.

Škola dobiva naziv po pjesniku Ivanu Gunduliću (1589. – 1638.), jednom od autora najljepših stihova o slobodi u hrvatskoj književnosti. Među najpoznatijim djelima su mu Osman i Dubravka.

Od dvadesetak izvannastavnih aktivnosti posebno se ističe rad lutkarske grupe, grupe animiranog filma, ekološko-planinarske grupe i zdravstvene grupe. Vode se i školske novine Zadnja kupa te novine za roditelje Gundulićev glasnik.

Škola je dobila naslov „škole bez nasilja“ jer u svom radu ulaže znatan trud u prevenciji nasilja.

Školu su završili : Veljko Despot (glazbeni producent), Leo Andreis (predsjednik odvjetničke komore), Alan Bjelinski (skladatelj), Nenad Kljaić (rukometaš), Rene Bitorajac (glumac), Matija Dedić(glazbenik) i mnogi drugi.

OS Ivana Gundulica

 

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.