Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Jabukovac 30, Zagreb

Web adresa : www.osjabukovaczg.page.tl

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1946. godine pod nazivom Osnovna škola Tuškanac. Škola je osnovana zbog rješavanja problema školovanja djece palih boraca žrtava fašizma koja su bila smještena u domovima na Tuškancu. Zbog sve većeg rasta učenika i prostornih problema, donešena je odluka o gradnji nove škole 1965. godine.

Učenici škole sudjeluju na natjecanjima iz hrvatskog jezika, LIDRANU, natjecanjima tehničke kulture te sportskim natjecanjima.

Školu su završili: Vesna Butorac Blaće (primabalerina), Vlasta Knezović (glumica), Pero Kvesić (književnik), Andrej maksimović (novinar i TV urednik), georg Đuro gavrilović (poduzetnik) i dr.

Tražilica

Razno

Zagreb pozdravlja

maketa grada 1"Zagreb pozdravlja" je maketa-skulptura centra grada Zagreba postavljena na uglu Bakačeve i Cesarčeve. Postavljena je 19. lipnja 2013. od Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.Autor...
Opširnije...

Prvi automobil u Zagrebu

Prvi automobil u Zagrebu je bio 16. kolovoza 1899. u kojem se dovezao grof Bombelles iz Vinice kraj Varaždina., dok je pvi zagrepčanin koji je imao svoj auto bio Ferdinand Budicki (postoji muzej...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.