Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Ivana Gorana Kovačića

Adresa : Mesićeva 35, zagreb

Web adresa : www.os-igkovacic-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1954. godine. U zgradu arhitekta Božidara Rašice useljavaju se dvije škole: Mesićeva I. i Mesićeva II. Škole su zajedno djelovale do 1964. godine kada se spajaju u jednu pod nazivom „Narodna osmogodišnja škola Ivan Goran Kovačić“.

U školi se posebno prate i obilježavaju razni vjerski i državni blagdani. Također se i svake godine organizira i poseban program na Dane škole. U školi su organizirane razne izvannastavne aktivnosti : recitatorska grupa, lutkari, folklorna grupa, likovna grupa, ekološka, ritmiška i sportska grupa, pjevački zbor, novinska i informatička grupa, sportske gupe za košarku, rukomet, nogomet, odbojku i badminton te skupina Crvenog križa. U školi se često organiziraju stručni skupovi te škola služi kao vježbaonica mnogim fakultetima.

Škola je prva u Zagrebu otvorila bolničke odjele u Klinici za pedijatriju KBC Zagreb – Šalata.

Školu su završili : Vesna Pusić (političarka), Zoran Ferić (književnik), Idora Hegel (klizačica), Boris Novković (pjevač), Ivo karlović (tenisač)

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.