Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa : Mesićeva 35, zagreb

Web adresa : www.os-igkovacic-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1954. godine. U zgradu arhitekta Božidara Rašice useljavaju se dvije škole: Mesićeva I. i Mesićeva II. Škole su zajedno djelovale do 1964. godine kada se spajaju u jednu pod nazivom „Narodna osmogodišnja škola Ivan Goran Kovačić“.

U školi se posebno prate i obilježavaju razni vjerski i državni blagdani. Također se i svake godine organizira i poseban program na Dane škole. U školi su organizirane razne izvannastavne aktivnosti : recitatorska grupa, lutkari, folklorna grupa, likovna grupa, ekološka, ritmiška i sportska grupa, pjevački zbor, novinska i informatička grupa, sportske gupe za košarku, rukomet, nogomet, odbojku i badminton te skupina Crvenog križa. U školi se često organiziraju stručni skupovi te škola služi kao vježbaonica mnogim fakultetima.

Škola je prva u Zagrebu otvorila bolničke odjele u Klinici za pedijatriju KBC Zagreb – Šalata.

Školu su završili : Vesna Pusić (političarka), Zoran Ferić (književnik), Idora Hegel (klizačica), Boris Novković (pjevač), Ivo karlović (tenisač)

Tražilica

Razno

Kip Boga Merkura

Bog MerkurAntun Dominik Fernkorn rođen 17. ožujka 1813. iako nije hrvat, zaslužan je za umjetnička djela u samom centrgu grada Zagreba.Zagreb je prije stotinjak godina bio dosta manji nego danas,bio je u...
Opširnije...

Film "Tko pjeva zlo ne misli"

Tko-pjeva-zlo-ne-misli-5  Ovaj je film proglašen jednim od najboljih hrvatskih filmova.Snimljen je 1970. godine i prikazuje život obitelji Šafranek u Zagrebu 30ih godina. Vesele...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.