Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Grigora Viteza

Adresa: Kruge 46, Zagreb

Web adresa: www.skole.htnet.hr/os-zagreb-075/skola

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradnja škole na Krugama počela je 1950. godine dobrovoljnim radom omladinskih brigada i građana općine Trnje, a gradilo se pod geslom Izgradnja prve sedmoljetke. 1953. godine sastali su se učitelji koji su se formirali u dva nastavnička zbora te su tako nastale XIII.narodna osmogodišnja škola i XX.narodna osmogodišnja škola. Škole mjenjaju nazive, te prva postaje Osmogodišnja škola Kruge I. ( 1967. Mjenja naziv u OŠ Grigor Vitez), a druga mjenja naziv u Osmogodišnja škola Kruge II. te 1966 godine seli u novu zgradu- današnja škola OŠ J.Kaštelana).

Škola nosi ime po pjesniku, dječjem piscu i prevoditelju Grigoru Vtezu. Najveći uspjeh postigao je svojim pjesmama za djecu. Njemu u čast 1967. godine ustanovljena je nagrada za dječju knjigu u Hrvatskoj – nagrada „Grigor Vitez“.

Školu su završili : Žarko Potočnjak (glumac), Tatjana Vranić (publicistkinja i pjesnikinja), Ratko Bjelčić (dječji pisac), Ivana Hižak (sportašica)

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.