Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Kruge 46, Zagreb

Web adresa: www.skole.htnet.hr/os-zagreb-075/skola

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Gradnja škole na Krugama počela je 1950. godine dobrovoljnim radom omladinskih brigada i građana općine Trnje, a gradilo se pod geslom Izgradnja prve sedmoljetke. 1953. godine sastali su se učitelji koji su se formirali u dva nastavnička zbora te su tako nastale XIII.narodna osmogodišnja škola i XX.narodna osmogodišnja škola. Škole mjenjaju nazive, te prva postaje Osmogodišnja škola Kruge I. ( 1967. Mjenja naziv u OŠ Grigor Vitez), a druga mjenja naziv u Osmogodišnja škola Kruge II. te 1966 godine seli u novu zgradu- današnja škola OŠ J.Kaštelana).

Škola nosi ime po pjesniku, dječjem piscu i prevoditelju Grigoru Vtezu. Najveći uspjeh postigao je svojim pjesmama za djecu. Njemu u čast 1967. godine ustanovljena je nagrada za dječju knjigu u Hrvatskoj – nagrada „Grigor Vitez“.

Školu su završili : Žarko Potočnjak (glumac), Tatjana Vranić (publicistkinja i pjesnikinja), Ratko Bjelčić (dječji pisac), Ivana Hižak (sportašica)

Tražilica

Razno

Zagrebačka Biblija

zg biblija  14. rujna 1968.g iz tiska je izašla Zagrebačka Biblija. Zagrebačka biblija je četvrti cijeloviti prijevod Biblije na hrvatskom jeziku. 1968. Biblija je na hrvatskom...
Opširnije...

Prvi zagrebački film

brckoPrvi film u Zagrebu je prikazan 1896.g u zgradi Kola na Mažurancu.- 1917.g u kinu "Metropol" (poslije kino "Capitol" a kasnije kino "Zagreb") se prvi put prikazao prvi hrvatski film "Brcko u...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.