Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Krčka 3, Zagreb

web adresa:  www.os-dtrstenjaka-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je otvorena 1956.godine pod nazivom Narodna osnovna škola na Miramarskoj cesti. 1960.godine, na traženje škole, Narodni odbor općine  Trnje školi mjenja ime u Osnovna škola Nikola Demonja. Pet godina kasnije uveden je cjelodnevni boravak, a 1971.godine eksperimentzalno je uveden petodnevni radni tjedan. 1984.godine škola se spaja s Osnovnom školom Davorin Trstenjak sa Savske ceste, tako da se nastava nastavila održavati na obje lokacije u prva četiri razreda, dok je nastava za više razrede bila organizirana samo u dosadašnjoj školi „Nikola Demonja“. 1991 godine škola mjenja naziv u Osnovna škola Davorina Trstenjaka.

Od 1977. godine u školi  djeluje područna lokacija Osnovne glazbene škole Ivana Zajca, a od 1984. Započela je suradnja sa SUVAG-om kojem je ustupljen dio prostora i koji integrira slušno oštećenu djecu u razredne odjele.

Učenici škole redovito postižu zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz hrvatskog jezika, engleskog jezika, matematike, biologije, informatike , likovne kulture i literarnog stvaralaštva.

Tražilica

Razno

Prizemljeni Sunčev sustav

1994.g u Zagrebu je Ivan Kožarć prizemljio Sunce u Bogovićevoj. Skulptura koju ado slikaju turisti te se slikaju ispred nje za uspomenu. Ivan Kožarić nije niti mislio da će njegova skulptura...
Opširnije...

Prvi automobil u Zagrebu

Prvi automobil u Zagrebu je bio 16. kolovoza 1899. u kojem se dovezao grof Bombelles iz Vinice kraj Varaždina., dok je pvi zagrepčanin koji je imao svoj auto bio Ferdinand Budicki (postoji muzej...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.