Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Davorina Trstenjaka

Adresa: Krčka 3, Zagreb

web adresa:  www.os-dtrstenjaka-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je otvorena 1956.godine pod nazivom Narodna osnovna škola na Miramarskoj cesti. 1960.godine, na traženje škole, Narodni odbor općine  Trnje školi mjenja ime u Osnovna škola Nikola Demonja. Pet godina kasnije uveden je cjelodnevni boravak, a 1971.godine eksperimentzalno je uveden petodnevni radni tjedan. 1984.godine škola se spaja s Osnovnom školom Davorin Trstenjak sa Savske ceste, tako da se nastava nastavila održavati na obje lokacije u prva četiri razreda, dok je nastava za više razrede bila organizirana samo u dosadašnjoj školi „Nikola Demonja“. 1991 godine škola mjenja naziv u Osnovna škola Davorina Trstenjaka.

Od 1977. godine u školi  djeluje područna lokacija Osnovne glazbene škole Ivana Zajca, a od 1984. Započela je suradnja sa SUVAG-om kojem je ustupljen dio prostora i koji integrira slušno oštećenu djecu u razredne odjele.

Učenici škole redovito postižu zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz hrvatskog jezika, engleskog jezika, matematike, biologije, informatike , likovne kulture i literarnog stvaralaštva.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.