Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Vladimira Ruždjaka 2a, Zagreb

Web adresa: www.os-jure-kastelana.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1967.godine bila je dovršena školska zgrada koja je predana II.osnovnoj školi Kruge, te se spojila s OŠ Trnjanska i obje su nastavile djelovati pod nazivom OŠ 25.maj. Školu su pohodili mnogi dječji književnici kao što su Ivan Kušan, ratko Zvrko i Sunčana Škrinjarić. Uspostavom samostalne Hrvatske škola dobiva ime po pjesniku Juri kaštelanu. Do početka devedesetih godina broj učenika je toliko porastao da je donesena odluka da se škola podijeli u dvije samostalne škole : OŠ Jure Kaštelan i OŠ Trnjanska.

Škola potiže mnoge uspjehe u nastavnom i izvannastavnom radu. Škola izdaje školski list Čarobna frula koji je iz godinu u godinu pozivan na državnu smotru LIDRANO.

Školu su završili: Dino Drpić (nogometaš), Jerko leko (nogometaš), Miljenko Kokot (tv voditelj i spiker), Hrvoje Klobučar (glumac)

Tražilica

Razno

Slavoljub Penkala

slavoljub penkala Eduard Slavoljub Penkala ((Liptovský Mikuláš - Liptószentmiklós, tada Mađarska, danas Slovačka, 20. travnja 1871. - Zagreb, 5. veljače 1922.) je rođen u...
Opširnije...

Zagrebački kit

zg kitPrije 11-15milijuna godina na prostoru današnjeg Zagreba je bilo Panonsko more a Medvednica je bila otok. Zato se nalaze mnogi fosilni ostaci školjkaša,koralja,riba..uz sami...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.