Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Harambašićeva 18, Zagreb

Web adresa: www.os-aharambasica-zg.skole.hr

e-mail: os-zagreb-029skole.t-com.hr

Današnja škola započela je s radom 1913.godine kao Niža pučka škola na Borongajskoj cesti. Zbog povećanja broja učenika već 1921.g. dograđen je dio škole čime onda dobiva svoj današnji izgled. Tokom vremena škola je često mjenjala imena, a današnji naziv dobiva 1991.godine.

Škola ima bogat izvannastavni život. Učenici su aktivni u literarnoj, dramskoj, lutkarskoj, folklornoj, ekološkoj, turističkoj i planinarskoj skupini, također i malom i velikom zboru te orkestru. Informatička skupina također je aktivna, a u okviru programa „Vikendom u športske programe“ učenici se bave atletikom, rolanjem, plesom, stolnim tesnisom, nogometom, judom i mnogim drugim sportovima. Učenici redovito sudjeluju na mnogobrojim natjecanjima.

Škola nosi ime po pjesniku, publicistu i političaru Augustu Harambašiću (1861.-1911.) .

Školu su završili: Zvonimir  Milčec (književnik), Dubravko   Horvatić (književnik), Elim Cosseto (glazbenik), Suzana Bačić (balerina), Danko Cvjetičanin (košarkaš)

Tražilica

Razno

Hotel Esplanade

esplanade 1  22. travnja 1925.g otvoren jedan od najluksuznijih hotela u Zagrebu - hotel Esplanade Hotel se nalazi uz Glavni kolodvor i sagrađen je za putnike slavnog vlaka Orient Expres koji je...
Opširnije...

Prvi dimnjačar u Zagrebu

U spisima nekadašnjeg isusovačkog samostana koji se nalazio na dnašnjem Trgu sv. Katarine, pronađen je Ugovor s prvim do sada poznatim dimnjačarem - Bartol Manichar. On je sa rektorom...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.