Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Jordanovac 108, Zagreb

Web adresa: www.os-jordanovac-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola ej otvorena 1934.godine. U ejdnom krilu radila je pučka škola, a u drugom građanska. Kroz jedan period škola je bila zatvorena, a 1954.g. ponovno se otvara kao Osnovna škola Jordanovac. Središnja zgrada škoel danas je zaštićena kao spomenik kulture. Šezdesetih godina škola je postala eksperimentalna te postaje jednom od najuglednijih škola u našoj zemlji. Tu je djelovao i istaknuti profesor pedagogijskih znanosti, dr. Valentin Puževski.

Škola ima i bolničke odjele u KBC Rebro i Dječjoj bolnici Srebrnjak.

U školi se odvijaju izvannastavne aktivnosti kao što su : likovna grupa, različite sporste aktivnosti, ritmika, mali astronomi, povijesna skupina, ekološka grupa, mladi istraživači prirode, Hrvatska glazbena mladež, zbor, orkestar, dramska skupina, male vezilje, novinarska skupina, robotičari te ornitolozi.

Školu su završili: Lidija Komes (novinarka), Damir Hoyka (fotograf), Damir Bošnjak (novinar),  Ana Rucner (čelistica), Davor Dretar (radijski voditelj), Hrvoje Hribar (redatelj)

Tražilica

Razno

Koncetna dvorana "Vatroslav Lisinski"

lisinski 2629.prosinca.1973. je svečano otvorena Koncertna dvorana i taj se datum smatra Dan Lisinskog. Ime je dobila po Vatroslavu Lisinskom. Arhitekti dvorane su bili Marijan Habrle.1990.g ovdje se...
Opširnije...

Zagrebačka Džamija

dzamijaZagrebačka Džamija je smještena u naselju Borovje. Kamen temeljac za gradnju nove (stara džamija je bila na mjestu gdje je danas Dom likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma) je...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.