Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Ivanićgradska 24, Zagreb

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Školsko područje Osnovne škole Frana Krste Frankopana obuhvaća cjelokupno područje Mjesne zajednice Donje Svetice, dio mjesne zajednice Volovčica te područje mjesne zajednice Ivanja Reka. Školska zgrada dovršena je 1952.godine. Škola se tada zvala Narodna osmogodišnja škola Volovčica I. Sadašnje ime škola dobiva 1991.godine. Od 1992.godine djelje Odjel za djecu s posebnim potrebama, te je škola vježbaonica za studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

U školi djeluje mnogo slobodnih aktivnosti, a posebne uspjehe postiže debatni klub, likovna grupa, Društvo prijatelja putovanja, folklor, zbor, turističko-povijesna grupa, novinarska, dramsko-literarna i plesna grupa. U školi je i središte Društva prijatelja glagoljice koje djeluje pod pokroviteljstvom Matice hrvatske. Izlazi i školski list Fran.

Školu su završili: Elizabeta Gojan (novinarka), Mladen Kušec (novinar i pisac za djecu), Zlatko Krilić (dječji pisac), Nenad Porges (ministar gospodarstva), Željko Malnar (novinar i pustolov)

Tražilica

Razno

Mirogojska nesreća

mirogojska nesreca31. listopada 1954.dogodila se jedna od najvećih i najstrašnijih tramvajskih nesreća u svijetu. Tramvaj na liniji br 13 tip vozila M 24 garažnog broja 21, koji je vozio s Mirogoja...
Opširnije...

Stare kućne numeracije

Jeste li znali da se kućni broji vi nisu izdavali kao danas. Do 1878. kućni brojevi su se dodjeljivali prema kronološkom redu, kako je koja kuća izgrađena tako je dobila svoj broj. Na...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.