Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa:  Kušlanova 52, Zagreb

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zgrada III.gimnazije izgrađena je 1936.godine i u nju je 1956.godine smještena osogodišnja škola. Škola dobiva svoj današnji naziv 1991.godine.

Škola je postigla brojne i zapažene rezultate na raznim natjecanjima, a posebno iz fotografije i tehničkog stvaralaštva, sportskim natjecanjima i međunarodnim likovnim natječajima, kao i na LIDRANU. Mnogi su učitelji također dobili značajna priznanja, među ostalim, Nagrade Ivan Filipović i nagrada Faust Vrančić.

Škola nosi ime po pripadniku ilirskog pokreta Dragutinu Kušlanu (1817.-1867.).

Školu su završili: Željko Ivezić (profesor astrofizike), Stjepan Tepić (inovator), Vlatka  Pervan (streljaštvo), Rahela Markt (atletičarka)

Tražilica

Razno

Slika Nikole Zrinskog na Zrinjevcu

slika Nikole Zrinskog novaZagreb skriva mnoge zanimljivosti kraj kojih svaki dan prolazimo a da ih ne primjećujemo. Jedna od tih zanimljivosti je i slika Nikole Zrinskog na trgu koji nosi njegovo ime uz ulaz u ljekarnu...
Opširnije...

Stare kućne numeracije

Jeste li znali da se kućni broji vi nisu izdavali kao danas. Do 1878. kućni brojevi su se dodjeljivali prema kronološkom redu, kako je koja kuća izgrađena tako je dobila svoj broj. Na...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.