Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Sri Lis 17
Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Prijava / Registracija

Adresa: II. Ferenčica 9a, Zagreb

Web adresa: www.os-acesarca-zg.skole.hr

e-mail:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

               Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osnovna škola A.Cesarca, prva javna ustanova na području Ferenčice, izgrađena je 1960.godine. Tek 1970-tih je asfaltirana cesta na tom području, a u to vrijeme škola je nosima naziv Volovčica II. koja je bila premještena ovdje iz Ivanićgradske ulice. 1973.g. pred školom je postavljena bista Augusta Cesarca.

Škola je danas dobro opremljena, te ima adekvatno opremljenu biblioteku, poseban komplek koji čine radionica za tehničku kulturu s kabinetom za pripremu učitelja, a izborna nastava informatike izvodi se u specijaliziranoj učionici. Škola raspolaže i dobro opremljenom dvoranom. Engleski jezik uči se od prvog razreda.

Školu su završili: Zlatko Kranjčar (nogometaš), Tomislav Karamarko (ministar unutarnjih poslova), Marin Čolak (automobilist), Dario Zahora (nogometaš), Tomislav Jelinčić (novinar)

Tražilica

Razno

Prvi zagrebački film

brckoPrvi film u Zagrebu je prikazan 1896.g u zgradi Kola na Mažurancu.- 1917.g u kinu "Metropol" (poslije kino "Capitol" a kasnije kino "Zagreb") se prvi put prikazao prvi hrvatski film "Brcko u...
Opširnije...

Zlatna bula

Zlatna bula Bele IVDokument , odnosno povelja koja je napisana davne 1242.g Tada je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. dao povlastice naselju Gradec na brdu Grič u znak zahvalnosti kaj su mu pomogli u bijegu prema...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.