Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Dobriše Cesarića

Adresa: Ksavera Šandora Đalskog 29, Zagreb

Web adresa: www.os-dcesarica.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1964.godine otvara se škola u naselju Borongaj pod nazivom Osnovna škola Božidar Maslarić. 1975.godine škola prima Zlatnu plaketu za izvanredne uspjehe u uređenju školskih prostora i razvijanje higijenskih i kulturnih navika učenika. Krajem 1896.g. ispred škole je postavljneo poprsje Božidara Maslarića. Pet godina kasnije, na traženje stanovnika naselja, škola mjenja naziv u Osnovna škola Dobriše Cesarića, a 2004.g. je pred školom postavljena bista Dobriše Cesarića,r adi kipara K.A.Radovanija.

Škola je izrazito okrenuta na rad s nadarenim učenicima te nudi mnogobrojne izvannastavne aktivnosti. Osim šti učenici sudjeluju na natjecanjima, škola je aktivna i u njihovoj organizaciji. U školi se svake godine održavaju natjecanja iz engleskog, franscuskog i talijanskog jezika, sportska natjecanja, državna natjecanja u robotici. U školi se također održavaju i zimski i ljetni tečajevi stranih jezika.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.