Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Školski prilaz bb, Zagreb

Web adresa: www.os-prva-dugave-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osnovna škola u Dugavama građena je tijekom 1980.godine i nosila je ime Josipa Kraša. Zbog prevelikog broja učenika škola je četiri godine kasnije dograđena sa osam učionica i bila je tada među najvećim u tadašnjoj Jugoslaviji s nevjerojatnih 2648 učenika i 82 razredna odjela. Zbog toga je odlukom Skupštine Grada 1991.g. ukinuta OŠ Josip Kraš te su osnovna dvije škole – I. i II. osnovna škola Dugave.

Danas u školi djeluju 24 razredna odjela i 1 razredni odjela za djecu s posebnim potrebama. Učenici su uključeni u razne izvannastavne aktivnsoti, a najbolje rezultate na natjecanjima postižu na područjima matematike, fizike i zemljopisa.

Školu su pohađali: Igor Bišćan (nogometaš), Robert knjaz (novinar)

Tražilica

Razno

Autobusni kolodvor

logo akzUtemeljen je 17. studenog 1961.godine na prostoru današnjeg Langova trga, a na sadašnjoj lokaciji nalazi se od 04.07.1962. godine. Malo tko zna da je na mjestu današnjeg...
Opširnije...

Zagrebačka Biblija

zg biblija  14. rujna 1968.g iz tiska je izašla Zagrebačka Biblija. Zagrebačka biblija je četvrti cijeloviti prijevod Biblije na hrvatskom jeziku. 1968. Biblija je na hrvatskom...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.