Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/skole/os_brace_radic_botinec.jpg'
There was a problem loading image 'images/skole/os_brace_radic_botinec.jpg'

Adresa: Šenoine Branke 22, Zagreb

Web-adresa: www.os-brace-radic-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1966.godine kao OŠ Braća Radić. Nastava se pohađala u Botincu, Blatu i Savskom Gaju, do 1967.godine kada je dovršena nova školska zgrada. Škola nije mjenjala ime sve do danas , jedino je usklađivala način pisanja imena sa službenim naputcima, tako da se od 1974.g. piše Osnovna škola braće Radić. Radi sve većeg broja učenika 1988.g. podignuta je nova školska zgrada.

Škola nosi ime po Antunu i Stjepanu Radiću, braći koja su osnovala Hrvatsku pučku seljačku stranku 1904.godine, polazeći od činjenice da 85 % stanovništa čine seljaci i da nisu adekvatno zastupljeni u vlasti.

os brace radic botinec

Tražilica

Razno

Kip Blažene Djevice Marije

radicevtrgFoto MGZ,da bi vidjeli uvećanu sliku samo kliknite na njuKao što vidite, na ovoj slici se vidi kip Blažene Djevice Marije ispred ulaza u crkvu sv. Marka. Slika je prije 1869.g jer je...
Opširnije...

Nagrada Grada Zagreba

Grad Zagreb od 1955.g dodjeljuje Nagradu Grada Zagreba za zasluge u promicanju pozitivnih vrijednosti Zagreba iz područja kulture, sporta, gospodarstva, umjetnosti i svih drugih područja...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.