Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Selska cesta 95, Zagreb

Web adresa: www.os-asenoe-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

             Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Današnja Osnovna škola A.Šenoe osnovna je 1932.g. kao Državna narodna mješovita škola. Zbog velikog broja učenika, već mjesec dana kasnije, škola je podjeljena na mušku i žensku školu. Žensak škola bila je smještena u zgradi uz Selsku cestu i zvala se Državna narodna ženska škola „Kraljica Marija“, a muška je bila smještena u dvorišnoj zgradi i zvala se Državna narodna muška škola „Kralj Aleksandar“. Između njih se prvobitno nalazio park koji je kasnije pretvoren u rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište. 1967.g. dolazi do ponovnog spajanja škola s nazivom Osnovna škola Augusta Šenoe. 1979.g. pripojena je i škola OŠ Vladimir Cerin iz Zagorske ulice.

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti: Školski sportski klub Trešnja (koji provodi program „Vikendom u sportske dvorane“), Glazbena mladež, projekt Fizika četvrtkom, folklorne grupe, novinarska, recitatorska i foto skupina, mladi tehničari i prometna patrola. Škola služi kao vježbaonica aznovrsnim fakultetima. Škola je dobitnik raznih nagrada (nagrada Grada Zagreba, nagrada Ivan Filipović...). U školi je zaposeln velik broj učitelja u statusu mentora i savjetnika.

 

Tražilica

Razno

Gradska plinara Zagreb

24 GPZ LogotipGradska plinara je počela s radom 31. listopada 1863.g na uglu Gundulićeve i Hebrangove ulice. Prvi pogoni su koristili postupak suhe destilacije iz drveta. na tom mjestu je plinara bila sve do...
Opširnije...

Prva automobilska utrka

prva auto utrka u Zagrebu(foto:automotorisport.hr)8. rujna 1912.g je održana prva automobilska utrka u Zagrebu ali i u Hrvatskoj. Relacija je bila Zagreb – Podsused – Bistra - Sv. Križ Začretje &ndash...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.