Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Augusta Šenoe

Adresa: Selska cesta 95, Zagreb

Web adresa: www.os-asenoe-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

             Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Današnja Osnovna škola A.Šenoe osnovna je 1932.g. kao Državna narodna mješovita škola. Zbog velikog broja učenika, već mjesec dana kasnije, škola je podjeljena na mušku i žensku školu. Žensak škola bila je smještena u zgradi uz Selsku cestu i zvala se Državna narodna ženska škola „Kraljica Marija“, a muška je bila smještena u dvorišnoj zgradi i zvala se Državna narodna muška škola „Kralj Aleksandar“. Između njih se prvobitno nalazio park koji je kasnije pretvoren u rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište. 1967.g. dolazi do ponovnog spajanja škola s nazivom Osnovna škola Augusta Šenoe. 1979.g. pripojena je i škola OŠ Vladimir Cerin iz Zagorske ulice.

U školi su organizirane brojne izvannastavne aktivnosti: Školski sportski klub Trešnja (koji provodi program „Vikendom u sportske dvorane“), Glazbena mladež, projekt Fizika četvrtkom, folklorne grupe, novinarska, recitatorska i foto skupina, mladi tehničari i prometna patrola. Škola služi kao vježbaonica aznovrsnim fakultetima. Škola je dobitnik raznih nagrada (nagrada Grada Zagreba, nagrada Ivan Filipović...). U školi je zaposeln velik broj učitelja u statusu mentora i savjetnika.

 

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.