Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Horvaćanska 6, Zagreb

Web adresa: www.oshorvati.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obospolna pučka škola u Horvatima otvorena je 1897.godine. Škola se kroz povijest dijelila i nanovo spajala i više puta mjenjala nazive. 1992.godine dobiva naziv Osnovna škola Horvati.

Danas je u školi integriralno desetak učenika s verebralnom paralizom. Izvannastavni program je velik, iako je broj učenika relativno malen. U školi djeluju dramske, literarne i novinarske grupe, mladi geografi, povjesničari, astrofizičari i biolozi, informatičke, ritmičke i eko grupe, zbor, orkestar, školski rock band, odbojka i mnogi drugi.

Škola je 2997.godine dobila Plaketu Grada Zagreba za sveukupni rad te integraciju djece s posebnim potrebama.

Školu su završili: Pero Budak (pisac), Vlatko Pavletić (pisac), Branko Jeren (rektor Sveučilišta i ministar), Snježana Bagić (sutkinja Ustavnog suda), Jasna Fazelić (stolnotenisačica), Adonis Čulibrk (glazbenik)

OS Horvati

Tražilica

Razno

Zrinjevački meteorološki stup

meteo stup1884. Adolf Holzer, vojni liječnik, je poklonio meteorloški stup koji se nalazi na sjevernoj strani parka, Herman Bolle je izradio nacrt za njegovo postavljanje a izrađen je od istarskog...
Opširnije...

Zagrebačka Džamija

dzamijaZagrebačka Džamija je smještena u naselju Borovje. Kamen temeljac za gradnju nove (stara džamija je bila na mjestu gdje je danas Dom likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma) je...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.