Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Uto Lis 16
Svjetski dan hrane

Prijava / Registracija

Adresa: Martina Pušteka 1, Zagreb

Web adresa: www.os-imestrovica-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U vrijeme gradnje školske zgrade, Skuzpština Grada zagreba na svojoj je sjednici 1968.g. donijela Rješenje o osnivanju Osnovne škole Jarun – Gajevo , odredivši joj područje omeđeno sa sjevera autoputom, s istoka Vurovčicom, s juga Savom, a sa zapada bivšom granicom općine Črnomerec. 1.veljače 1969.g. započinje nastava sa 945 učenika koji su pridošli iz različitih škola. Nedugo nakon otvaranja, škola je dobila svoje današnje ime, OŠ Ivana Meštrovića. 1981.g. škola je dograđena. Zbog veličine škole os 1.rujna 1991.g. odlučeno je da se škola podijeli na dvije koje će djelovati u istoj zgradi. Nova škola dobila je ime Osnovna škola Alojzija Stepinca.

U školi se danas osobito njeguju astronomija, fizika, atletika i šah. Više je puta bila domaćin gradskog natjecanja iz astronomije. Školski sportski klub Zdenac života sa svojim brojnim sekcijama vrlo je aktivan, što se vidi i po tome što su iz škole izašli mnogobrojni sportaši, kao što je hrvatska olimpijka Ivana brkljačić i vaterpolisti, braća Kobeščak.

OS Ivan Mestrovic

Tražilica

Razno

Kip Blažene Djevice Marije

radicevtrgFoto MGZ,da bi vidjeli uvećanu sliku samo kliknite na njuKao što vidite, na ovoj slici se vidi kip Blažene Djevice Marije ispred ulaza u crkvu sv. Marka. Slika je prije 1869.g jer je...
Opširnije...

Peticija - Prolaz Marije Braut

Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.