Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Josipa Račića

Adresa: Srednjaci bb, Zagreb

Web adresa: www.os-j-racica.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola se otvorila 1971.g. pod nazivom Oš Srednjaci, ali ubrzo nakon toga mjenja naziv u Osnovna škola Josip Račić. 1974.godine započinje nadogradnja škole. 2009.godine otvoren je dio škole kojeg čini osam učionica, knjižnica, pet kabineta i pomoćne prostorije. Iste godine postavljen je i ambijentalni postav Josipu Račiću u dvorištu škole.

U školi se provodi 30tak izvannastavnih aktivnosti, a neke od njih su: likovna skupina, cvjećari, keramička skupina, maketarska i modelarska skupina, Caritas, prometna skupina itd. Škola je u programu Gradskog ureda za obrazovanje Vikendom u sportske dvorane. U školi se provode radionice za skupine rizične djece s ciljenj njihova emocionalnog opismenjivanja i uvježbavanja životnih vještina. U školi se odvijaju i razne izvanškolske aktivnsoti: škola košarke, odred izviđača Bota, folklorna skupina Ethno, tea kwon do klub Osvit i prvi hrvatski učenički školski radio 5+ sa 24-satnim emitiranjem programa. Škola od 1973.g. izdaje svoj školski list pod nazivom Zvončić, a od 1995.g. školski list Skica.

Od 2005.g. škola je uključena u projekt UNICEF-a , te je primila priznanje Škola bez nasilja. U okviru aktivnsoti djeluje i grupa vršnjaka pomagača posebno educiranih za uočavanje i prekidanje vršnjačkog nasilja – Ruke prijateljstva.

Školu su završili: Dubravko Štimenc (vaterpolist), Tajči (pjevačica), Tinka Dančević (plivačica), Željko Mavrović (boksač)

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.