Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Srednjaci bb, Zagreb

Web adresa: www.os-j-racica.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola se otvorila 1971.g. pod nazivom Oš Srednjaci, ali ubrzo nakon toga mjenja naziv u Osnovna škola Josip Račić. 1974.godine započinje nadogradnja škole. 2009.godine otvoren je dio škole kojeg čini osam učionica, knjižnica, pet kabineta i pomoćne prostorije. Iste godine postavljen je i ambijentalni postav Josipu Račiću u dvorištu škole.

U školi se provodi 30tak izvannastavnih aktivnosti, a neke od njih su: likovna skupina, cvjećari, keramička skupina, maketarska i modelarska skupina, Caritas, prometna skupina itd. Škola je u programu Gradskog ureda za obrazovanje Vikendom u sportske dvorane. U školi se provode radionice za skupine rizične djece s ciljenj njihova emocionalnog opismenjivanja i uvježbavanja životnih vještina. U školi se odvijaju i razne izvanškolske aktivnsoti: škola košarke, odred izviđača Bota, folklorna skupina Ethno, tea kwon do klub Osvit i prvi hrvatski učenički školski radio 5+ sa 24-satnim emitiranjem programa. Škola od 1973.g. izdaje svoj školski list pod nazivom Zvončić, a od 1995.g. školski list Skica.

Od 2005.g. škola je uključena u projekt UNICEF-a , te je primila priznanje Škola bez nasilja. U okviru aktivnsoti djeluje i grupa vršnjaka pomagača posebno educiranih za uočavanje i prekidanje vršnjačkog nasilja – Ruke prijateljstva.

Školu su završili: Dubravko Štimenc (vaterpolist), Tajči (pjevačica), Tinka Dančević (plivačica), Željko Mavrović (boksač)

Tražilica

Razno

Zagrebačka Biblija

zg biblija  14. rujna 1968.g iz tiska je izašla Zagrebačka Biblija. Zagrebačka biblija je četvrti cijeloviti prijevod Biblije na hrvatskom jeziku. 1968. Biblija je na hrvatskom...
Opširnije...

Smrt služavke u Deželićevoj

smrt peracice dezeliceva hitna pomocU Deželićevoj na broju 23, 13. listopada 1909.g s druogog kata je pala služavka Katarina Heidrich dok je prala prozore i teško se ozlijedila. U tom su trenutku prolazili Gjuro Deželić i...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.