Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Vrisnička 4, Zagreb

e-mail; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1985. godine pod nazivom Osnovna škola Jarun. Škola mjenja naziv 1990.godine koji nosi do danas. Iste godine podijeljena je na dvije škole, no, 2007. Godine škole se ponovno spajaju.

Škola nosi ime po hrvatskom jezikoslovcu Bartolu Kašiću (1575.-1650.). S dvedeset godina sastavio je prvi hrvatsko-talijanski rječnik, a prije tridesete i gramatiku hrvatskog jezika. Preveo je Bibliju na hrvatski jezik.

Tražilica

Razno

Prvi automobil u Zagrebu

Prvi automobil u Zagrebu je bio 16. kolovoza 1899. u kojem se dovezao grof Bombelles iz Vinice kraj Varaždina., dok je pvi zagrepčanin koji je imao svoj auto bio Ferdinand Budicki (postoji muzej...
Opširnije...

Film "Tko pjeva zlo ne misli"

Tko-pjeva-zlo-ne-misli-5  Ovaj je film proglašen jednim od najboljih hrvatskih filmova.Snimljen je 1970. godine i prikazuje život obitelji Šafranek u Zagrebu 30ih godina. Vesele...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.