Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Cankareva 10, Zagreb

Web adresa: www.os.cankar.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je započela s radom 1957.godine kda je dovršena školska zgrada u kojoj se škola nalazi i danas. Na početku škola se zvala Osnovna škola u Cankarevoj ulici, a 1961.g. dobila je ime Osnovna škola „Ivan Cankar“.

Škola ima manji broj učenik (500-tinjak) što omogućava dobru organizacijju nastave i izvannastavnog rada. Njeguje se dramski izraz, kao i likovni i plesni, pjevanje u zboru, sport i mnogo drugoga.

Školu su završili: Darko Domitrović (glazbenik), Mirjana Majurec (glumica), Zlatan Zuhrić (glumac), Hrvoje Šalković (pisac), Martina Zadro (operna pjevačica), Davor Meštrović (tv voditelj)

Tražilica

Razno

Prizemljeni Sunčev sustav

1994.g u Zagrebu je Ivan Kožarć prizemljio Sunce u Bogovićevoj. Skulptura koju ado slikaju turisti te se slikaju ispred nje za uspomenu. Ivan Kožarić nije niti mislio da će njegova skulptura...
Opširnije...

Serbus ili servus

servus Servus na latinskom znači rob ili sluga - i skraćeno je od "Ja sam tvoj sluga", ili "stojim ti na usluzi". Taj izraz nije došao kako mnogi vole reći iz Njemačke ili Austrije...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.