Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Čučerje

Adresa: Čučerska cesta 382, Zagreb

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je otvorena 1859.godine u novoizgrađenoj zgradi. U potresu zgrada je pretrpjela štetu. 1895.g. na inicijativu Izidora Kršnjavog izgrađena je nova škola. Na stogidšnjicu škole, 1959.g., školi u Čučerju pripojena je četverogodišnja škola u Dankovcu. Današnja školska zgrada u čučerju sagrađena je 1972.g. samodoprinosom mještana, njihovim aktivnim sudjelovanjem u gradnji i uz veliku pomoć kotara. Škola tad dobiva ime OŠ I.zagrebački odred. Demokratske promjene 1991.g. vratile su školi ime Osnovna škola Čučerje.

Kako je Čučerje u prošlost bilo udaljeno od mjesta s kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima, škola je pokušavala nadoknaditi taj nedostatak,pa se još u 19 st. Učilo tkati na tkalačkome stanu, izrađivali su se predmeti od gline i kamena, održavao školski vrt, cvjetnjak i voćnjak. Te si se aktivnosti održale do današnjih dana. U školi danas djeluju razne izvannastavne cjeline poput zbora, folklora, ritmike, mladih knjižničara, malih geografa, etnološke skupine, školske zadruge itd.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.