Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Granešina 1, Zagreb

Web adresa: www.skola-granesina.com

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je započela s radom 1859.godine. Školska zgrada nalazila se na mjestu gdje se danas nalaze knjižnica i zbornica. 1897.g. broj učenika je porastao, škola je dobila drugog učitelja, a nastava se održavala i u crkvenoj zgradi. Nova školska zgrada izgražena je 1911.g. a samo dvije učionice. 1944.g. školska zgrada je paaljena. Svi mještani su pomogli u izgradnji nove škole koja je dovršena 1948.godine. šest godina kasnije škola postaje osmogodišnja. 1959. godine škola dobiva naziv Osnovna škola Granešina. Od 1961.g. škola je predmetnu nastavu preselila u Pionirski grad radi nedosatka prostora. Od 1987.g. nastava se počinje održavati u novoj školskoj zgradi koja se 2006.g. još proširila.

Kulturno-umjetničko društvo škole nositelj je svih priredbi, školski zbor često održava koncerte u crkvi, školski list „Feniks“ izlazi od 2001.g. i postiže značajne uspjehe na državnim razinama LIDRANA.

Tražilica

Razno

Hotel Dubrovnik

trg bana 15Godine 1829. završena je izgradnja južnog djela Trga bana Jelačića. Na početku današnje ulice Lj. Gaja (nekad Bolničke) je sagrađena kuća Pavla Hatza koji je bio je trgovac, ugledni...
Opširnije...

Lanac u Kamenitoj ulici

Kamenita 41Znate li što rođeni Irac, porijeklom Francuz, austrijski maršal a britanski general Laval Nugent ima veze sa Zagrebom bez korištenja tražilice? Vrlo vjerojatno bi tek pojedinac...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.