Copyright 2019 - Zagrebački kutak j.d.o.o / Jarnovićeva 50, Zagreb / info@zagrebacki-kutak.hr / hosting: www.oktarin.hr

OŠ Granešina

Adresa: Granešina 1, Zagreb

Web adresa: www.skola-granesina.com

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je započela s radom 1859.godine. Školska zgrada nalazila se na mjestu gdje se danas nalaze knjižnica i zbornica. 1897.g. broj učenika je porastao, škola je dobila drugog učitelja, a nastava se održavala i u crkvenoj zgradi. Nova školska zgrada izgražena je 1911.g. a samo dvije učionice. 1944.g. školska zgrada je paaljena. Svi mještani su pomogli u izgradnji nove škole koja je dovršena 1948.godine. šest godina kasnije škola postaje osmogodišnja. 1959. godine škola dobiva naziv Osnovna škola Granešina. Od 1961.g. škola je predmetnu nastavu preselila u Pionirski grad radi nedosatka prostora. Od 1987.g. nastava se počinje održavati u novoj školskoj zgradi koja se 2006.g. još proširila.

Kulturno-umjetničko društvo škole nositelj je svih priredbi, školski zbor često održava koncerte u crkvi, školski list „Feniks“ izlazi od 2001.g. i postiže značajne uspjehe na državnim razinama LIDRANA.

Prijava / Registracija


Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.