Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Dubečka 5, Zagreb

Web adresa: www.mihic.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je osnovana 1972.godine , a obuhvaćala je naselja Dubec, Trnovčica, Novo Brestje i Stari retkovec. Škola se odvijala u šestodnevnom radnom tjednu i u tri smjene, a u školi se nalazilo 1400 učenika. Usporedo s izgradnjom naselja Poljanice, započela je i izgradnja novih škola u Trnovčici i Brestju , nakon čega se dio učenika prebacio tamo.

U školi djeluje 30-tak izvannastavnih aktivnosti : kreativno-likovne radionice, filklor, dramsko-lutkarska grupa, debatna grupa, zbor, modelari, maketari, robotičari, cvjećari, planinari, povjesničari, geografi, niz sportskih grupa itd.

Škola nosi ime po hrvatskom književniku Antunu Mihanoviću (1796. – 1861.). Napisao je hrvatsku himnu „Hrvatska domovina“.

Tražilica

Razno

Zlatna bula

Zlatna bula Bele IVDokument , odnosno povelja koja je napisana davne 1242.g Tada je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV. dao povlastice naselju Gradec na brdu Grič u znak zahvalnosti kaj su mu pomogli u bijegu prema...
Opširnije...

Umjetnički paviljon

15. prosinca 1898.g izgrađen Umjetnički paviljon. Inicijativu za izgradnju je dao poznati slikar Vlaho Bukovac. Paviljon je napravljen za Milenijsku izožbu u Budimpešti 1896.g. Napravljen je...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.