Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Adresa: Javorinska 1, Zagreb

Web adresa: www.os-imazuranica-zg.skole.hr

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Škola je izgrađena i otvorena 1948.godine. Već 1950. Škola se proširuje. 1960.godine škola dobiva područnu školu u Resniku s dva razredna odjela. Škola je godinama imala teškoća s prevelikim brojem učenika. 1964.g. otvara se škola u Štefanovečkoj ulici čime se rasterećuje broj učenika. Isste godine, škola dobiva naziv Osnovna škola „Ivan Mažuranić“. Područni odjel u Resniku se odvaja i pripaja školi u retkovcu. 1976.g. škola se ponovno dograđuje.

Učenicim aje ponuđen čitav niz izvannastavnih aktivnosti. Tu su školski zbor i folklorna skupina, novinarska, dramska i recitatorska grupa, modelarska grupa, razne sportske sekcije, te šahovska grupa. Školski list Mažuranac više je puta nagrađivan.

Škola nosi ime po hrvatskom pjesniku, jezikoslovcu i banu Ivanu Mažuraniću (1814. – 1890.). Najpoznatije djelo je Smrt Smail-age Čengića. Njegov se lik nalazi na novčanici od 100 kuna.

Tražilica

Razno

Oltar domovine

oltar domovine zagrebacki kutakOltar domovine spomenik je svim palima u Domovinskom ratu. Spomenik je rad kipara Kuzme Kovačića, a nalazi se ispred južnog bedema na zagrebačkom Medvedgradu. Oltar domovine, otvorio je na Dan...
Opširnije...

Dom sportova

dom sportova 10Dvorana je otvorena 17. lipnja 1972.g košarkaškom utakmicom Europa - Svijet.Ima 8 dvorana od kojih su dvije velike (5000 i 3000 mjesta)Nalazi se na sjevernoj strani Trga...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.