Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

Prije 11-15milijuna godina na prostoru današnjeg Zagreba je bilo Panonsko more a Medvednica je bila otok. Zato se nalaze mnogi fosilni ostaci školjkaša,koralja,riba..uz sami rub zagrebačkog gorja. Tako je Vukotinović pronašao ostatke kita,tada nepoznate vrste te je dobio ime Mesocetus agrami - Zagrebački kit.

Mesocetus agrami, iliti Zagrebački kit nalazi se u Podsusedu (Aleja Seljačke bune)
Kao podsjetnik na važno paleontološko okriće 22. travnja 2001.g postavljena je skulptura kita sa replikama pronađenih ostataka.
Ne znam ste znali, na području Podsuseda (i okolice) je pronađeno preko 60.000 fosilnih ostataka

zg kit

(za veću sliku kliknite na nju)

 

 

Tražilica

Razno

Hotel Dubrovnik

trg bana 15Godine 1829. završena je izgradnja južnog djela Trga bana Jelačića. Na početku današnje ulice Lj. Gaja (nekad Bolničke) je sagrađena kuća Pavla Hatza koji je bio je trgovac, ugledni...
Opširnije...

Prvi dimnjačar u Zagrebu

U spisima nekadašnjeg isusovačkog samostana koji se nalazio na dnašnjem Trgu sv. Katarine, pronađen je Ugovor s prvim do sada poznatim dimnjačarem - Bartol Manichar. On je sa rektorom...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.