Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Uto Lis 16
Svjetski dan hrane

Prijava / Registracija

Prije 11-15milijuna godina na prostoru današnjeg Zagreba je bilo Panonsko more a Medvednica je bila otok. Zato se nalaze mnogi fosilni ostaci školjkaša,koralja,riba..uz sami rub zagrebačkog gorja. Tako je Vukotinović pronašao ostatke kita,tada nepoznate vrste te je dobio ime Mesocetus agrami - Zagrebački kit.

Mesocetus agrami, iliti Zagrebački kit nalazi se u Podsusedu (Aleja Seljačke bune)
Kao podsjetnik na važno paleontološko okriće 22. travnja 2001.g postavljena je skulptura kita sa replikama pronađenih ostataka.
Ne znam ste znali, na području Podsuseda (i okolice) je pronađeno preko 60.000 fosilnih ostataka

zg kit

(za veću sliku kliknite na nju)

 

 

Tražilica

Razno

Stari nazivi ulica

Ovdje ćemo napisati sve nazive ulica koje su se mjenjale kroz povijest grada. Ako znate neku ulicu da joj je promjenjen naziv a nije na popisu, slobodno nas kontaktirajte i pošaljite nam...
Opširnije...

Film "Tko pjeva zlo ne misli"

Tko-pjeva-zlo-ne-misli-5  Ovaj je film proglašen jednim od najboljih hrvatskih filmova.Snimljen je 1970. godine i prikazuje život obitelji Šafranek u Zagrebu 30ih godina. Vesele...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.