Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Sri Lis 17
Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Prijava / Registracija

1874.g je osnovan "prvi sklizački klub" a predsjednik mu je bio Ladislav Beluš koji je jedan od inicijatora. Taj se dan slavi kao početak organiziranog klizanja u Hrvatskoj. 24.prosinca iste godine je otvoreno i prvo klizalište na mjestu di se danas nalazi Hrvatski sokol. Teren se polijevao vodom iz obližnjeg pozoka Tuškanac a osvjetljavalo ga 360 petrolejskih lampi a 21. sječnja 1896.g su petrolej zamjenile električne žarulje.
1877.g održana je i prva skupština "Prvog sklizačkog društva" u prostoriji "Kasina" na ugli Ilice i Frankopanske (kasnije kavana Bauer) a predsjednik je bio Ivan Kosirnik.
Klizalište sa Mažuranca 1881.g seli na Marulićev trg, na mjestu gdje je danas HDA

Tražilica

Razno

Zagrebačka mumija

Opširnije...

FB grupa Zakaj volim Zagreb

1reklama zvzGrupa postoji od 1.1.2010. i okuplja sve zaljubljenike grada Zagreba, tu je nebitno odakle tko dolazi dok voli, poštuje i cijeni Zagreb njegovu kulturu, tradiciju, običaje i povijest.Zbog...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.