Reklamni kutak

Kutak preporuke

Danas je ...

Sri Ruj 26
Europski dan jezika

Prijava / Registracija

 

sinagoga

Zagrebačka Sinagoga u Praškoj, 1867.

1867.g je posvećena i puštena u djelovanje Sinagoga u Ul Marije Valerije, danas je to Praška ulica. Arhitekt je bio Franjo Klein (napravio je i pravoslavnu crkvu na preradovićevom trgu, zgradu na križanju Ilice i Mesničke, palaču na uglu Praške i Trga bana Jelačića - CO,pročelje Glazbenog zavoda). Imala je 480 mjesta a nakon adaptacije nešto više od 700. Početak rušenja je bilo 10.listopada 1941 a skroz srušena početkom travnja 1942. Na njezinom je mjestu 1959. izgrađena montažna robna kuća - Standard konfekcija koja je izgorjela je 1980. Od tada je to zemljište u vlasništvu poduzetnika Jakova Bienenfelda koji je član Židovske općine Zagreb.
Zbog neslaganja oko ponovne izgradnje Sinagoge na starom mjestu, židovska zajednica se podjelila u d
vije zajednice Bet Israel i Židovska općina Zagreb.

 

 

 

 

 

 

Tražilica

Razno

Dom sportova

dom sportova 10Dvorana je otvorena 17. lipnja 1972.g košarkaškom utakmicom Europa - Svijet.Ima 8 dvorana od kojih su dvije velike (5000 i 3000 mjesta)Nalazi se na sjevernoj strani Trga...
Opširnije...

Smogovci - navijači

Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.