Reklamni kutak

Kutak preporuke

Prijava / Registracija

 dolac 1

U gradskoj četvrti Gornji grad - Medveščak, svega nekoliko metara od Trga bana Jelačića nalazi se najveća i najpoznatija tržnica - tržnica Dolac. Za njenu gradnju srušen je veći dio starog naselja Dolac i gradske zidine. Dolac ima zatvorenu tržnicu, otvoreni dio, ribarnicu i dio gdje se prodaje cvijeće. U doba kad je otvorena je bila jedna od najvećih u ovom djelu Europe. Otvorena je 1. rujna 1930.g a projektirao ju je Vjekoslav Bastl.  

Na broju 8 je do svoje smrti stanovala Marija Jurić Zagorka gdje je danas memorijalni stan i muzej.

2006.g postavljena je skulptura "Kumica" koja predstavlja žene koje su sa sela nekada nosile svoje voće i povrće.

dolac 12

Na djelu gdje se prodaje cvijeće je postavljena skulptura koja prikazuje Petricu Kerempuha koji je postavljen 1955. a autor ovog kipa je Vanja Raduš.

dolac kerempuh

Na Dolcu se snimao jedan dio filma "Božji oklop" . U toj se sceni jurilo autima i motorima po tržnici.

dolac 15 dolac 11 dolac 10 dolac 3

dolac 5 dolac 8
  

Tražilica

Razno

Dom sportova

dom sportova 10Dvorana je otvorena 17. lipnja 1972.g košarkaškom utakmicom Europa - Svijet.Ima 8 dvorana od kojih su dvije velike (5000 i 3000 mjesta)Nalazi se na sjevernoj strani Trga...
Opširnije...

Elsa Fluid

violity(foto:violity.com) Elsa - Fluid je lijek koji je osmislio ljekarnik Eugen Viktor Feller. On je 9. veljače 1902.g registrirao taj lijek pod imenom ELSA-FLUID a ime je dao po svojoj majci...
Opširnije...

Humanitarni kutak

Internet stranica www.zagrebacki-kutak.hr upotrebljava kolačiće kako bi mogla pružati uslugu i funkcionalnosti koje ne bi bile moguće bez upotrebe kolačića. Posjetom ovoj stranci i nastavkom korištenja stranice pristajte na kolačiće.